Send oss en melding

Oppbevaring og vedlikehold av sølvbestikk

 

Sølvtøy skal brukes i flere generasjoner. Derfor må det oppbevares riktig. Sølvet bør ligge på et tørt sted, og ikke åpent i bestikkskuffen e.l. slik at oksygen tilføres. Da vil sølvet anløpe. Bestikkposer av stoff er det beste, men syrefrie plastposer, som sølvet ofte blir solgt i , er også utmerket. Avispapir og pakkematerialer med høyt svovelinnhold vil skade sølvet. Gummistrikk må aldri brukes rundt et sølvprodukt.

Vask

Skyll godt av sølvtøyet før vask, Bruk av oppvaskemaskin går greit, men vær oppmerksom på at kniver produsert før 1966 i noen mønstre ikke bør gå i maskinen, da skaftene ble montert på en annen måte, og det varme vannet kan løse opp festemiddelet. Stål og sølvbestikk bør ikke stå i kontakt med hverandre i oppvaskemaskinen, da stålet kan lage flekker og riper i sølvet. er vannet hardt, så stopp maskinen før tørking og tørk bestikket for hånd med en myk klut, slik at flekker på sølvet unngås.

Puss og stell

Sølvbestikk som brukes daglig, trenger man ikke pusse og stelle så ofte som med det som brukes sjelden. For å få fin glans i sølvet, er det nok med noen minutter i lunkent såpevann og tørking med myk klut. Til lett anløpte gjenstander får man kjøpt en myk spesialklut, "Silver Duster" Fra Hagerty, som er innsatt med antianløpningsstoffer. Det er bare å gni over, så kommer glansen av seg selv.Sterkt anløpne gjenstander pusses med pussemidler som er flytende eller i form av pasta. Vi anbefaler ”Silver Care” Fra Hagerty. Følg bruksanvisningen på middelet og resultatet vil bli bra. En del matvarer som egg, majones, salt, frukter og grønnsaker inneholder mineraler og syrer som kan gi flekker på sølvet. For å unngå dette bør bestikket skylles fri for matrester etter bruk.